Fûszervajas,zsályás vagdalt...petrezselymes,babos"lecsóval"..pirítóssal.
sponsored links
Sokszor készítek pljeskavicát, most átalakítottam.
Csak darált marhám volt--ehhez keresgéltem hozzávalókat.
A petrezselymes lecsóból pedig volt jó 2-3 merõkanálnyi maradvány,
ebbõl lett egy jó ebéd.
elõzõ nap,hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.
Vizes kézzel lapos pogácsákat formázok,lisztben megforgatom,forró olajon mindkét oldalát
pirosra sütöm. Kb.4-5 perc alatt készen van.
Ebbõl a mennyiségbõl 8db nagyobb húspogi lesz.
A babkonzervet ,petrezselymes lecsót összeforralom--balzsamecettel pikánssá ízesítem.
A fûszeres pogikat,a babos ,petrezselymes lecsóval tálalom.
A fûszeres vaj,zsálya egy különleges ízt ad a húsnak,a balzsamecet pedig a babos lecsót teszi
finomabbá.
Természetesen grillrácson elkészítve még jobb.
Jó étvágyat kívánok...Mari
Csak darált marhám volt--ehhez keresgéltem hozzávalókat.
A petrezselymes lecsóból pedig volt jó 2-3 merõkanálnyi maradvány,
ebbõl lett egy jó ebéd.
Hozzávalók:
- 500gr darált marhahús
- 1 nagy fej hagyma --kockázva
- só,durvabors
- kanálnyi mustár,csípõs krém
- 50gr zõldfûszeres vaj
- 2-3 zsályalevél vagdalva
- liszt,olaj
- "petrezselymes" lecsó néven a blogomban....2-3 merõkanálnyi
- 1 db paradicsomos,chilis babkonzerv
- balzsamecet
elõzõ nap,hogy egy kicsit összeérjenek az ízek.
Vizes kézzel lapos pogácsákat formázok,lisztben megforgatom,forró olajon mindkét oldalát
pirosra sütöm. Kb.4-5 perc alatt készen van.
Ebbõl a mennyiségbõl 8db nagyobb húspogi lesz.
A babkonzervet ,petrezselymes lecsót összeforralom--balzsamecettel pikánssá ízesítem.
A fûszeres pogikat,a babos ,petrezselymes lecsóval tálalom.
A fûszeres vaj,zsálya egy különleges ízt ad a húsnak,a balzsamecet pedig a babos lecsót teszi
finomabbá.
Természetesen grillrácson elkészítve még jobb.
Jó étvágyat kívánok...Mari